Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Kēksiņi ar āboliem un kanēli

300 gramu miltu, 250 mililitru jogurta, 2 āboli, 130 gramu cukura, 100 mililitru augu eļļas, ola, 2 tējkarotes cepamā pulvera, vaniļas cukurs garšai, 0,5 tējkarotes sāls;

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

PĀRKAISĪŠANAI: ēdamkarote cukura tējkarote kanēļa.

Ir ziema, tādēļ, lai sasildītos, biežāk tveram pēc karstas un kūpošas tējas vai kafijas tases. Te labi garšo klāt arī kāds pašu cepts kārums, piemēram, maigi jogurta mīklas kēksiņi, jo arī kāds ābols, ko to pagatavošanai varam izmantot, ir pieejams teju visu gadu.

Bļodā samaisīju mīklas sausās sastāvdaļas — izsijātus miltus, cukuru un vaniļas cukuru, sāli un cepamo pulveri. Citā bļodā — olu, dabīgo jogurtu un augu eļļu. Šoreiz pielēju 100 mililitru eļļas, jo receptē, kuru grasījos sev piemērot, eļļas daudzums nemaz nebija norādīts… Nu savienoju abu bļodu saturu vienā un samaisīju viendabīgu mīklu. Visbeidzot tai piejaucu nomizotus un nelielos kubiņos sagrieztus ābolus. Mīklu vienmērīgi izliku papīra veidnītēs, tās piepildot divu trešdaļu augstumā, un ievietoju kēksu cepamās veidnes 12 iedobītēs. Vēl tikai pārkaisīju ar brūnā cukura un kanēļa maisījumu un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.