Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Cāļa filejas ruletītes bekonā

● 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● dažas garas bekona sloksnes,

● pipari,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● timiāns,

● siers,

● daži gabaliņi saulē kaltētu tomātu eļļā,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● tējkarote kečupa,

● tējkarote sojas mērces,

● tējkarote eļļas.

Atkarībā no cāļa krūtiņas filejas lieluma iespējams pagatavot vai nu lielāku pildīto ruleti, vai arī vairākas mazākas. Mazās filejas liku starp pārtikas plēvītēm un ar gaļas āmuriņu uzmanīgi izklapēju. Gaļai uzkaisīju sāli un piparus. Katrai ruletītei izmantoju divas filejas, “salīmējot” tās kopā. Tad pārklāju ar plānu siera šķēlīti un virsū izkārtoju saulē kaltētos tomātus. Uzkaisīju timiānu un visu satinu stingros rullīšos, ko pēc tam katru vēl ietinu plānā bekona šķēlītē, pārsmērēju ar sojas mērces, kečupa un eļļas no kaltēto tomātu burciņas maisījumu un liku cepties pannā nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas, pēc tam vēl zem vāka nedaudz pasautēju. Cepeškrāsnī tās būtu gatavas pēc apmēram 20 minūtēm. Tad svētdienīgi pagatavotās ruletītes varam ēst gan siltas kopā ar salātiem, gan baudīt atdzesētas un sagrieztas šķēlēs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.