Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Brīnišķīgās auzu pārslu un banānu pankūkas

100 mililitru kefīra, 3 ēdamkarotes dabīgā jogurta, 2 olas, 2 banāni, 150 gramu smalku auzu pārslu, 2 ēdamkarotes miltu, ēdamkarote cukura, tējkarote sodas, šķipsniņa sāls, malts kanēlis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai gan ar pankūkām “mielojāmies” jau kādā no iepriekšējiem laikrakstiem, piedāvāju vēl vienu veselīgu pankūku recepti. Lai tās izceptu, nogatavināju pāris banānus, tad tos nomazgāju, nomizoju un ar kartupeļu stampiņu samīcīju biezenī. Olas sakūlu kopā ar cukuru, tām piemaisīju banānu masu, pievienoju kefīru un dabīgo bezpiedevu jogurtu. Piekaisīju arī sodu, visu sajaucu un atstāju vairākas minūtes, lai tā izreaģē. Pēc tam piebēru kviešu miltus, auzu pārslas (to man pa rokai nebija tik daudz, cik nepieciešams, tādēļ, lai panāktu vajadzīgo daudzumu, pievienoju arī pilngraudu auzu miltus), sāli un maltu kanēli garšai. Iemaisīju mīklu.

Pankūkas ieteikts cept pannā bez taukvielām zem vāka no abām pusēm uz vidējas uguns. Šoreiz gan pannu pavisam nedaudz ietaukoju ar augu eļļu un ar karoti liku tajā pagatavoto mīklu tā, lai veidojas pankūkas. Gatavās liku uz šķīvja citu virs citas. Baudīt tās varam gan kopā ar ievārījumu, gan ar medu vai skābo krējumu. Ļoti labi garšoja arī ar smiltsērkšķu sīrupu.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.