Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Biezpiena pīrāgs ar aprikozēm un āboliem

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepieciešams:

● 200 gramu biezpiena,

● 50 gramu sviesta,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 75 grami cukura,

● 120 gramu bieza ievārījuma,

● 2 olas, rīvēta citrona miziņa, ● 160 gramu miltu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 20 gramu kukurūzas miltu,

● 2 tējkarotes cepamā pulvera,

● 2 — 3 āboli,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● konservētas aprikozes vai persiki.

Lai izceptu šo garšīgo pīrāgu, daudz laika nepatērēju. Arī sarežģīti tas nebija. Toties — kāds rezultāts!

Pakausētu sviestu bļodā samaisīju ar biezu pašas vārīto ābolu, citronu un ingvera ievārījumu un rīvētu citrona miziņu. Visu ar putojamo slotiņu sakūlu. Pievienoju cukuru un biezpienu un labi saberzu kopā. Tad piesitu olas un visu samaisīju viendabīgā masā. Pēc tam piesijāju kviešu miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Samaisīju mīklu un izlīdzināju to ar cepamo papīru izklātā 22 centimetru diametra veidnē ar noņemamo gredzenu. Virs mīklas, viegli iespiežot, izkārtoju notecinātas konservēto aprikožu pusītes un nomizotus un gabaliņos sagrieztus ābolus.

Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu apmēram 45 minūtes. Gatavo pīrāgu atdzesēju veidnē.

Pēc receptē ieteiktajiem norādījumiem vadoties, gatavo pīrāgu vēl varam pārsmērēt ar šķidra medus un citrona sulas maisījumu. Šoreiz gan to nedarīju — bija gards tāpat.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.