Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Ar biezpienu pildītas šokolādes pankūkas

Pankūkas simbolizē sauli un ir iecienīts ēdiens ikdienas un pat svētku galdā teju vai katrā ģimenē, tādēļ centos sameklēt un izmēģināt vairākas neierastākas receptes. Tās piedāvāju arī laikraksta lasītājiem — gan jau noderēs! Lai labi garšo!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

MĪKLAI:

170 mililitru piena, 100 mililitru ūdens, 80 gramu rīsu miltu, 30 gramu kviešu miltu, 20 gramu kakao, 2 nelielas olas, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 2 tējkarotes cukura, sāls.

PILDĪJUMAM:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

300 gramu krēmveida biezpiena, 4 ēdamkarotes skābā krējuma, 4 tējkarotes cukura, vaniļas cukurs garšai; kivi, zemenes, rieksti, šokolādes mērce.

Plānās šokolādes mīklas pankūkas varam pasniegt arī greznāk — tās pildīt ar biezpiena krēmu, rotāt ar dažādiem augļiem un ogām, pārkaisīt ar riekstiem un pārliet ar kausētu šokolādi.

Istabas temperatūras pienā ielēju ūdeni, samaisīju, pievienoju olas, piekaisīju šķipsniņu sāls un cukuru, pielēju augu eļļu un visu rūpīgi sakūlu. Maisot pakāpeniski iesijāju abu veidu miltus ar kakao pulveri. Sagatavoto mīklu atstāju uzbriest apmēram 20 minūtes. Pēc tam ar eļļu ietaukotā uzkarsētā pannā lēju mīklu, ātri pagrozot, lai tā vienmērīgi izplūst pa visu virsmu. Cepu gandrīz minūti no vienas puses, pēc tam uzmanīgi ar lāpstiņu apgriezu un cepu pankūku no otras puses. Tāpat izcepu arī pārējās pankūkas. Tās liku uz šķīvja citu virs citas un vēl pārsedzu ar pārtikas plēvīti, lai neapkalst un būtu viegli ielocīt tajās pildījumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pildījumam biezpienu sablendēju viendabīgā krēmā kopā ar skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Pankūkām pa vienai uzliku balto masu un uzlocīju maliņas. Rotājumam paredzētos kivi augļus pirms tam nomizoju un sagriezu pusaplīšos, sagriezu arī svaigas zemenes. Nu tos izkārtoju pa virsu. Pārliešanai pusi tāfelītes šokolādes, kas salauzīta gabaliņos, varam izkausēt 30 mililitros saldā krējuma. Šoreiz gan izmantoju jau gatavo šokolādes mērci. Visbeidzot pankūkas vēl pārkaisīju ar sausā pannā apgrauzdētiem un sadrupinātiem riekstiem.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.