Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Spinātu pankūkas ar krēmsiera un laša pildījumu

MĪKLAI:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

200 gramu miltu, 150 mililitru piena, 150 mililitru vārīta ūdens, 100 — 150 gramu spinātu, 2 olas, ēdamkarote cukura, ēdamkarote augu eļļas, ½ tējkarotes sāls.

PILDĪJUMAM: krēmsiers, mazsālīta zivs (lasis, forele), sarkanais saldais pipars, sīpolu lociņi.

Pateicoties spinātiem, pankūkas izdodas koši zaļas un kārdinošas. Šoreiz izmantoju saldētus spinātus, ko atlaidināju, bet šķidrumu nospiedu. Tie arī labi jāsasmalcina, lai zaļā krāsa būtu vienmērīga, tādēļ spinātus liku dziļajā krūzē un, pielejot arī mazliet no paredzētā piena, to paveicu ar rokas blenderi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bļodā ielēju pienu, pievienoju spinātu biezeni, piemaisīju olas, cukuru un sāli. Pakāpeniski piesijājot miltus, ar putojamo slotiņu sakūlu viendabīgu masu. Visbeidzot iemaisīju arī augu eļļu un vārītu ūdeni. Atstāju zaļo mīklu nedaudz uzbriest, pēc tam karstā ar augu eļļu ietaukotā pannā no abām pusēm izcepu pankūkas. Tās, lai neapkalstu, tinot būtu elastīgas un nelūztu, liku uz lēzenā šķīvja citu virs citas un minūtes desmit pēc izcepšanas vēl paturēju, pārsegtas ar pārtikas plēvīti. Tad pa vienai pankūkas pārklāju ar svaigo sieru “Philadelphia”, izkārtoju pāri arī mazsālīta laša gabaliņus, smalkās strēmelītēs sagrieztu sarkano saldo piparu un sasmalcinātus sīpolu lociņus. Tās satinu ruletēs un pēc tam ar asu nazi sagriezu. Liec kaut vai svētku galdā!

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.