Nepieciešams:
franču baltmaize,
200 gramu siera,
100 gramu majonēzes,
100 gramu tomātu mērces,
sviests
Lieliskas uzkodas varam pagatavot, nepatērējot daudz laika. Baltmaizi izmantoju jau sagrieztu. Šķēlītes pārziedu ar sviestu un izliku uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar apsmērēto pusi uz leju.
Sieru sarīvēju uz rupjās rīves, pievienoju majonēzi un tomātu mērci, pikantumam pieliku arī ķiploku granulas un kaltētu raudeni. Lai gan arī asie pipari te nekaitētu, šoreiz iztiku bez tiem. Visu labi samaisīju un siera masu izliku uz baltmaizes šķēlītēm. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz maizītes ieguva zeltaini brūnu garoziņu. Rotājumam — svaigi zaļumi.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma