Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Cepta hurma ar bezē “cepurīti”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 hurmas, 4 — 5 cepumi, olas baltums, 60 — 70 gramu cukura, 30 gramu sviesta, rozīnes vai žāvētas dzērvenes, mandeļu skaidiņas.

Kamēr vēl ir iespējams iegādāties hurmas, tās varam baudīt ne tikai svaigas, bet izmantot arī gardu desertu pagatavošanai. Arī gaidāmās Valentīndienas galdam šāds saldais našķis lieliski noderēs.

Gatavas hurmas pārgriezu uz pusēm. Sadrupināju piecus “Selgas” cepumus (bagātīgākai garšai varam izmantot cepumus ar riekstiem) un samaisīju ar mīkstu sviestu un žāvētām dzērvenēm, piejaucot arī nedaudz mandeļu skaidiņu. Maisījumu izlīdzināju uz hurmu pusītēm un liku cepties līdz 180 — 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20. Olas baltumu putoju, pakāpeniski piekaisot cukuru, līdz tas kļuva stingrs un, bļodu apgāžot, no tās ārā nekrita. To izliku uz apceptajām hurmām, lai veidojas “cepurītes”, pārkaisīju ar mandeļu skaidiņām (labāk — apgrauzdētām) un cepu vēl minūtes septiņas. Šo desertu varam baudīt arī, klāt pasniedzot saldējumu.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.