ŠOKOLĀDES KĀRTAI:
150 gramu sviesta, 3 olas, 120 gramu cukura, 100 gramu miltu, 40 gramu kakao, ½ tējkarotes cepamā pulvera, šķipsniņa sāls.
BIEZPIENA KĀRTAI:150 gramu svaigā biezpiena siera, 40 gramu cukura, 2 ēdamkarotes miltu, ola; ogas.Par šo gardumu var teikt: divi vienā, jo te apvienota gan siera kūka, gan šokolādes braunijs. Brūnajai mīklai olas ar mikseri saputoju kopā ar cukuru, pēc tam pievienoju izkausētu sviestu un labi samaisīju. Atsevišķi izsijāju miltus — tos ņēmu 5 ēdamkarotes ar kaudzīti, kakao — arī to nesvēru, bet piekaisīju 4 tējkarotes, cepamo pulveri un sāli. Tad labi sajaucu olu un sviesta masu kopā ar miltu un kakao maisījumu.Biezpiena kārtai samaisīju viendabīgā masā sieru “Ricotta” (izliku visu 250 gramu iepakojumu) kopā ar olu, cukuru, vaniļas cukuru garšai un miltiem.Veidni izklāju ar cepamo papīru, vēl mazliet ietaukoju ar sviestu un izliku tajā apmēram 2/3 šokolādes mīklas. Virsū izlīdzināju gaišo biezpiena siera mīklu. Pēc tam piciņām liku tai pāri atlikušo šokolādes mīklu un visu ar koka irbulīti vēl nedaudz pajaucu, lai iegūtu raibāku kūku. Visbeidzot, tās mazliet iespiežot mīklā, izkārtoju ogas — šoreiz izmantoju saldētās zemenes un svaigas lielogu mellenes. Liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz pusstundu. Gatavo kūku atdzesēju un sagriezu gabaliņos.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma