Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Svaigie kāpostu un gurķu salāti

Foto: Brigita Skaistkalne

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 500 gramu svaigu kāpostu,

● 2 svaigi gurķi,

● sīpols,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● dilles,

● 2 ēdamkarotes augu eļļas,

● ēdamkarote citrona sulas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● tējkarote sāls,

● tējkarote cukura,

● malti melnie pipari.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kamēr vēl ir svaigi gurķi un sānus jau spīdina jaunās ražas kāpostgalviņas, laiks pagatavot šādus veselīgus salātus.

Gabalu kāposta noskaloju, apsusināju un sasmalcināju. Piekaisīju sāli un cukuru un ar rokām paspaidīju, lai sāk izdalīties sula. Gurķus nomazgāju, nomizoju un sagriezu salmiņos. Nomizotu sīpolu sagriezu pusripiņās. Dilles sasmalcināju.

Kāpostus, gurķus, sīpolus un dilles liku bļodā, piekaisīju piparus pēc garšas, pielēju eļļu un citrona sulu un visu samaisīju. Rotāju ar svaigu gurķu ripiņām un dillītēm.

Autors: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.