Saldskābie salāti ar ķirbjiem “Svaigums”

200 gramu ķirbju,
liels skābs ābols,
2 ēdamkarotes skābu ogu sulas,
rīvēta citrona vai apelsīna miziņa,
1 — 2 ēdamkarotes medus,
sadrupināti valriekstu kodoli.

Ķirbja mīkstumu sarīvēju uz vidēji rupjas rīves. Ābolu nomizoju un sagriezu salmiņos. Pielēju svaigu dzērveņu sulu, pievienoju citrona miziņu un piemaisīju medu (te varam izlīdzēties arī ar cukuru). Saldskābo veselīgo maisījumu liku saldēdiena trauciņos, pārkaisīju ar sadrupinātiem valriekstu kodoliem un rotāju ar svaigām dzērvenēm. Garšoja atsvaidzinoši, un ķirbja garša pat nebija jūtama.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.