“Eiropas aizsargātie Latvijas īpašie produkti cienastā ārzemju viesiem” — par šādu tēmu Siera kluba rīkotajā konkursā Ogres tehnikumā sacentās septiņu profesionālo mācību iestāžu 16 konkursanti. Ēdienus, ievērojot konkursa nolikumu, gatavoja topošie pavāri. Dalībnieku vidū bija arī pārstāves no Aizkraukles Profesionālās vidusskolas. Skola lepojas, ka Elīna Suhotina (no kreisās) un Paula Veronika Šīre konkursā ieguva 2. vietu. Prieks arī skolotājām Dzintrai Cišai un Anitai Eglītei, kuras audzēknes sagatavoja konkursam. Paula un Elīna gatavoja ēdienus, izmantojot Eiropas Aizsargāto produktu reģistros iekļautos Latvijas īpašos produktus — Jāņu sieru, salināto rudzu rupjmaizi, Rucavas balto sviestu, sklandraušus, Latvijas lielos pelēkos zirņus, kā arī citus vietējos produktus. Īpaši gardas bija “marcipāna konfektes” no pelēkajiem zirņiem šokolādes glazūrā, kuras tika pasniegtas uz dzintara mežģīnēm (no īpaši pagatavotas mīklas). Pārsteigumu bagāts bija ķīselis no zelta jāņogām ar rupjmaizes drupaču un Jāņu siera krēmu. Gardumgardie ēdieni tika pasniegti skaistos māla traukos. Darba prezentāciju papildināja Paulas dziedājums ģitāras pavadībā.
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties
Reklāma