Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Lavašs ar olām un tomātiem

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

lavaša plāksne, 2 olas, tomāts, 30 — 50 gramu siera, ēdamkarote augu eļļas, tējkarote sviesta, malti sarkanie pipari, sāls.

Ideja par šādi ceptu lavašu ieinteresēja, tādēļ to izmēģināju. No lavaša izgriezu divas ripas manas nelielās pannas diametrā. Sieru sarīvēju uz smalkās rīves. Tomātu sagriezu plānās ripiņās.

Pannā uzkarsēju eļļu ar sviestu. Bļodiņā ielēju ūdeni, veikli tajā iemērcu vienu lavaša ripu un uzreiz to liku pannā. Uzlēju vienu ar sāli un pipariem saklapētu olu un pārkaisīju rīvētu sieru. Kad masa sāka biezēt, lavašu apvērsu, izliku uz tā tomātu ripiņas, uzkaisīju mazliet sāls un pārbēru ar rīvēto sieru. Tad divas sānu malas uzlocīju (ja pannas diametrs lielāks, lavašu varam salocīt kā aploksni), atkal to apvērsu, nu jau ar “šuvi” uz leju, un paturēju vēl uz vidējas uguns dažas minūtes. Tāpat, pārlietu ar olu, pārkaisītu ar sieru un pārliktu ar tomātiem, izcepu arī otru lavaša ripu. Sātīgi un gardi!

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.