Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Krabju nūjiņu salāti ar rīsiem un kukurūzu

Mazā kārbiņa konservētas kukurūzas, 150 — 200 gramu krabju nūjiņu, 4 olas, 2 svaigi gurķi, 150 gramu vārītu rīsu, majonēze, dilles, pipari, sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cik gan dažādos veidos varam izmantot nejauši vai arī ar nolūku iegādātās krabju garšas nūjiņas jeb surimi! Te — salāti atkal citādākā sastāvdaļu salikumā. (Tā kā tuvojas Lieldienas, šī recepte noderēs pat tad, jo neapēstās krāsotās olas lieliski varam izmantot arī šāda ēdiena pagatavošanai.)

Vispirms izvārīju rīsus. Olas izvārīju cietas, pēc tam atdzesēju, nolobīju un sagriezu kubiņos. Tās samaisīju ar notecinātu konservēto kukurūzu. Pievienoju sagrieztus svaigos gurķus un krabju nūjiņas. Pieliku vārītos rīsus, piemaisīju mazliet sāls, piparus, arī sasmalcinātus diļļu zaļumus un visu sajaucu kopā ar majonēzi. Pārliku salātus piemērotā bļodiņā un dekorēju ar to sastāvā ietilpstošajām izejvielām.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.