Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Ķīnas kāpostu salāti ar šķiņķi un sieru

Nepieciešams:½ Ķīnas kāposta, 100 gramu kūpināta šķiņķa, gabaliņš purava, 100 gramu siera, majonēze.Šī recepte ir no maniem salātu sastāvdaļu “veculaiku” uzmetumiem, kur to daudzums nebija pierakstīts. Un nevajag jau arī, jo te ņemam visu “uz aci” un pēc savas garšas. Pagatavošana — vienkārša un ātra.Sasmalcināju apmēram pusi Ķīnas kāposta galviņas — tas sezonā, kad mūsu dārzos zaļumus vēl nav iespējams izaudzēt, ir viens no salātu karaļiem, ko šādiem nolūkiem varam lieliski izmantot.Sagriezu strēmelītēs kūpinātu šķiņķīti, uz rupjās rīves sarīvēju sieru. Pikantumam piegriezu gabalu purava baltās daļas. Visu samaisīju kopā ar majonēzi — pēc vajadzības. Gardi un sātīgi salāti gatavi!

Brigitas Skaistkalnesteksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.