Nepieciešams:½ Ķīnas kāposta, 100 gramu kūpināta šķiņķa, gabaliņš purava, 100 gramu siera, majonēze.Šī recepte ir no maniem salātu sastāvdaļu “veculaiku” uzmetumiem, kur to daudzums nebija pierakstīts. Un nevajag jau arī, jo te ņemam visu “uz aci” un pēc savas garšas. Pagatavošana — vienkārša un ātra.Sasmalcināju apmēram pusi Ķīnas kāposta galviņas — tas sezonā, kad mūsu dārzos zaļumus vēl nav iespējams izaudzēt, ir viens no salātu karaļiem, ko šādiem nolūkiem varam lieliski izmantot.Sagriezu strēmelītēs kūpinātu šķiņķīti, uz rupjās rīves sarīvēju sieru. Pikantumam piegriezu gabalu purava baltās daļas. Visu samaisīju kopā ar majonēzi — pēc vajadzības. Gardi un sātīgi salāti gatavi!
Brigitas Skaistkalnesteksts un foto
Reklāma