Nepieciešams:
4 nelieli kartupeļi,
50 gramu siera,
50 gramu kūpinātas gaļas,
sāls,
taukvielas cepšanai.
Par mūsu “otro maizi” dēvētos kartupeļus varam pagatavot arī šādi — pankūkas izdosies sātīgas un gardas. Kartupeļus nomizoju, noskaloju un sarīvēju uz rupjās rīves. Arī sieru sarīvēju. Gaļu — šoreiz izmantoju kūpinātu pavēderes gabaliņu — sagriezu strēmelītēs. Visu samaisīju kopā. Sakarsētā pannā — te gan jāizraugās “uzticama” panna ar nepiedegošo pārklājumu, jo siers kūstot un cepoties var pie tās virsmas piedegt — taukvielās liku pankūku masu, veidojot plācenīšus, un cepu no abām pusēm gatavus, līdz zeltainai garoziņai. Piedevām varam izmantot skābo krējumu ar dillītēm vai pikantu ķiploku mērcīti.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma