● 6 apmēram vienāda lieluma āboli,
● ēdamkarote kanēļcukura,
● 6 ēdamkarotes ābolu sulas,
● 3 ēdamkarotes baltvīna,
● bezpiedevu jogurts,
● kļavu sīrups, rieksti.
Kas gan var būt labāks par cepeškrāsnī ceptiem āboliem! Recepti te varam izraudzīties pēc iespējām — tos varam cept uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru vai foliju, diētiskus un veselīgus, pirms tam tikai apgriežot augšiņu un apakšiņu, izņemot serdi vai pat to neizņemot, un apkaisot ar cukuru vai arī ar brūno cukuru un kanēli. Tad tos — saldus, mīkstus un gardus — pēc minūtēm 45 (cepšanas ilgums 180 grādos būs atkarīgs no ābolu šķirnes) varam celt no cepeškrāsns laukā un baudīt vai nu tāpat, vai ar vaniļas mērci, vai saldējumu. Vai arī — pirms cepšanas āboliem vēl izvēlēties arī kādu sev tīkamu pildījumu.
Šoreiz vispirms augļiem ar speciālu ābolu seržu izgriezēju izņēmu viducīšus. Sasmalcināju nedaudz dažādu riekstu un sajaucu ar apmēram 100 gramiem marcipāna masas. To nu jau varam iegādāties arī mūsu lielveikalos, kādreiz gan to dabūju tikai lielākajos mājražotāju tirdziņos. Taču nav ko bēdāt, ja neatrodam, jo šim nolūkam iespējams izmantot arī marcipānu šokolādē. Ar marcipāna un riekstu maisījumu piepildīju izdobtos ābolus, izkārtoju stikla veidnē un pārkaisīju ar cukuru un kanēli. Pēc tam tos vēl pārlēju ar ābolu sulas un baltvīna maisījumu un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Receptē norādītās 40 minūtes nemaz nebija jāgaida, līdz āboli jau bija izcepušies mīksti. Gardu muti tos baudīju kopā ar bezpiedevu turku jogurtu, ar sasmalcinātiem riekstiem un kļavu sīrupu.
Reklāma