Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Cāļu spārniņi alus un sojas mērcē

● 200 mililitru gaišā alus,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● kilograms cāļu spārniņu,

● 50 mililitru sojas mērces,

● 30 mililitru saulespuķu eļļas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 ēdamkarotes cukura,

● pustējkarotes malta ingvera,

● pustējkarotes malta kanēļa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● pusēdamkarotes sezama sēklu,

● sīpolu lociņi rotājumam.

Nopirku spārniņu vidējās daļas, kopumā puskilogramu. Tos noskaloju un apsusināju papīra dvielī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pannā ielēju saulespuķu eļļu un iekaisīju cukuru. (Tā kā spārniņu bija par pusi mazāk, kā pamatreceptē norādīts, vajadzētu samazināt arī pārējo sastāvdaļu daudzumu. Taču nolēmu pustukšu pannu nekarsēt un mērcei jeb glazūrai izmantot visu receptē norādīto sastāvdaļu daudzumu, ne tikai pusi.) Uz vidējas uguns maisījumu karsēju, līdz cukurs bija izkusis un sāka karamelizēties. Tad pielēju alu un sojas mērci. Piekaisīju arī kanēli un ingveru un visu samaisīju. Pannas saturu uzvārīju un turpināju vārīt vēl 5 — 6 minūtes. Tad tajā izkārtoju cāļu pusspārnus, minūtes trīs pakarsēju uz lielas uguns, apvērsu un atkal apcepu no otras puses, pēc tam apvērsu vēlreiz un atkal pacepu. Nu plīts karstumu samazināju, uzliku pannai vāku un spārniņus, pāris reizes vēl apgrozot, sautēju, līdz mērces daudzums pannā samazinājās, bet tie kļuva zeltaini brūni un pilnībā gatavi.

Pārliku spārniņus traukā, pārkaisīju ar sezama sēkliņām un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.