Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Biezpiena kēkss ar avenēm un vaniļas cukuru

● 200 gramu biezpiena,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 200 gramu miltu,

● 150 gramu cukura,

● 100 gramu sviesta,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 olas,

● 10 gramu cepamā pulvera,

● vaniļas cukurs,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● sāls,

● 100 — 200 gramu aveņu.

Lai izceptu šo kārdinošo kēksu, kas ļoti labi garšoja gan pie kūpošas tējas, gan kafijas tases, lielveikalā iegādājos svaigas avenes. Tiesa gan, svešzemju, taču ziemā te varam izmantot arī saldētavā noglabātās jebkuras ogas. Tās noskaloju un apsusināju.

Mīkstu sviestu kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls ar mikseri labi sakūlu. Tad pievienoju biezpienu un atkal saputoju. Pēc tam pa vienai piesitu olas, pēc katras pievienošanas visu labi saputojot. Visbeidzot piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un ar silikona lāpstiņu uzmanīgi samaisīju viendabīgu mīklu. Pusi mīklas izlīdzināju nedaudz ar sviestu ietaukotā garenajā kēksu cepamajā veidnē un vienmērīgi pārkaisīju avenes. Pāri izlīdzināju atlikušo mīklu un veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram 45 minūtēm gardums bija gatavs. To atdzesēju veidnē, tad no tās izņēmu un atdzisušu, sagriezu šķēlēs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.