● 2 nelieli gatavi banāni,
● 200 mililitru kokosriekstu piena,
● 1 – 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta,
● šķipsniņa sāls,
● kanēlis pēc garšas.
Šoreiz iedvesmojos no kādas televīzijas pārraides, jo gribējās nogaršot šādu sastāvdaļu salikumu arī tāpēc, ka ikdienā vēl neesmu aizrāvusies ar kokosriekstu piena un zemesriekstu sviesta izmantošanu savā ēdienkartē. Banānus gan iegādājos samērā bieži, tikai tie siltajā dzīvoklī ātri nogatavojas. Un tieši tādi ir vajadzīgi šāda smūtija pagatavošanai!
Smūtijs ir dzēriens, ko pagatavo, blenderī sasmalcinot dažādas sastāvdaļas. Tad nu nomazgātus un nomizotus divus gatavus banānus sagriezu ripiņās un liku blendera krūzē. Pievienoju pusi kokosriekstu piena metāla kārbas satura un pāris ēdamkarotes no zemesriekstu krēma burciņas – tas bija ar zemesriekstu gabaliņiem. Sāli gan aizmirsu piemest. Visu sablendēju, un pēc vairākām sekundēm sātīgo un, jāteic, garšīgo dzērienu varēju liet glāzē. Vēl tikai uzkaisīju mazliet malta kanēļa. Tā kā vajadzīgās sastāvdaļas vēl palika pāri, pagatavoju vēl vienu smūtija porciju.
Reklāma