Nepieciešams: cāļa krūtiņas fileja, 1 — 2 baklažāni, sāls un citas garšvielas, rīvmaize, 1 — 2 ēdamkarotes rīvēta siera, augu eļļa.
Fileju sagriezu strēmelītēs, baklažānus — garenās sloksnītēs. Baklažānus apsālīju, pārlēju ar ūdeni un tajā paturēju minūtes 20, lai, jau gatavu ēdienu baudot, nepārsteigtu to iespējamais rūgtums, pēc tam noskaloju un apsusināju. Sloksnītes apcepu augu eļļā no abām pusēm. Ja vēlamies izvairīties no liekajām taukvielām, izceptos baklažānus vēl varam apsusināt papīra dvielī.
Rīvmaizi sajaucu ar garšvielām, kas paredzētas vistas gaļas ēdieniem, rīvētu sieru un sāli. Maisījumā apviļāju filejas gabaliņus un eļļā uz pannas cepu gatavus. Pēc tam katrā izceptajā baklažāna sloksnītē ietinu gabaliņu cāļa gaļas, veidojot ruletītes. Garšīgi!
Reklāma