● Viens garais vai divi īsie gurķi,
● 2 nelieli gatavi avokado,
● 200 gramu garneļu,
● 2 ķiploka daiviņas,
● laims,
● baziliks,
● 3 ēdamkarotes eļļas,
● svaigi sasmalcināti pipari,
● sāls,
● ķiploki.
Šādi salāti iederēsies svētdienas maltītē un garšos jūras velšu cienītājiem. Ķiplokus notīrīju un pēc iespējas smalkāk sakapāju. Garneles jāiztīra, jānoloba čaulas, dažām skaistākajām atstājot nenolobītas astītes. Pannā uzkarsēju apmēram ēdamkaroti eļļas, tajā cepu garneles ar ķiplokiem, līdz tās kļuva bālganas un saritinājušās, — aptuveni pusotru minūti no katras puses. Tad tās no pannas noņēmu, apbārstīju ar sasmalcinātiem pipariem un atdzesēju.
Laimam norīvēju miziņu, bet no mīkstuma izspiedu sulu. Gurķi nomizoju, pārgriezu gareniski. Mīkstumu bez sēkliņām sagriezu centimetru biezās pusripiņās, apslacīju ar laima sulu un apbārstīju ar sāli un laima miziņām. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, bet nomizotu mīkstumu sagriezu šķēlītēs un apslacīju ar atlikušo laima sulu. Visus sagatavotos produktus samaisīju ar atlikušo eļļu, pēc garšas vēl piekaisīju sāli un piparus, tad pārliku salātu traukā un rotāju ar garnelēm ar visām astītēm. Salātus var dekorēt ar sasmalcinātu svaigu baziliku.
Reklāma