Nepieciešams:
● 2 avokado,
● 6 svaigi īsie gurķi,
● 300 gramu turku jogurta,
● neliels puravs,
● ķiploka daiviņa,
● 100 — 200 mililitru auksta ūdens,
● sula no puses citrona,
● 2 — 3 svaigas piparmētru lapiņas,
● pustējkarote čili pulvera,
● sāls,
● svaigi malti pipari.
Ierastās biešu zupas vietā karstajā laikā varam veldzēties ar šādu veselīgu, bet varbūt vēl neierastu auksto zupu. Gurķus un avokado nomazgāju, apsusināju un nomizoju. Vienu gurķi un daļu avokado atliku maliņā, lai vēlāk pievienotu zupai, pārējos sagriezu vidēji lielos gabalos. Liku blendera krūzē, pievienoju spiedē sasmalcinātu ķiploka daiviņu un sagrieztu šalotes sīpolu, jo puravu apkārtnes trīs veikalos tobrīd tā arī neatradu. Pieliku arī bezpiedevu jogurtu, pielēju nedaudz auksta, iepriekš novārīta ūdens (tā daudzumu varam mainīt), citrona sulu, kā arī piekaisīju garšvielas. Diemžēl iztiku arī bez piparmētru lapiņām. Visu sablendēju viendabīgā masā, pēc tam zupai pievienoju gabaliņos sagrieztu atlikto gurķi un avokado. Zupu uz stundu ievietoju ledusskapī. Ēdot to vēl papildināju ar kripatiņu mazsālīta laša.
Reklāma