MĪKLAI:
● 250 mililitru piena,
● 4 lielas olas,
● 1 ēdamkarote miltu,
● ½ tējkarotes cukura,
● ½ tējkarotes sāls,
● augu eļļa.
PILDĪJUMAM:
● 250 gramu cāļa filejas,
● 200 gramu šampinjonu,
● 120 gramu siera,
● pētersīļi un dilles,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa.
Kad ir vairāk laika, varam pagatavot olu mīklas pankūkas ar gardu pildījumu. Olas iesitu bļodā un sakūlu kopā ar sāli un cukuru. Miltus (pirmo pankūku cepot, tomēr šķita, ka miltu nepieciešams mazliet vairāk par receptē norādīto daudzumu) izšķīdināju pienā un pielēju olu maisījumam. Visu labi sakūlu un izcepu pankūkas. No šī mīklas daudzuma atkarībā no pannas lieluma, iznāks 5 — 6 pankūkas.
Šampinjonus sagriezu plānās plāksnītēs, cāļa fileja jāsagriež kubiņos. Šoreiz izmantoju jau samaltu cāļa fileju. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves, zaļumus sasmalcināju.
Pannā uzkarsētā eļļā sacepu sēnes, tās no pannas noņēmu un liku cepties malto gaļu. Tad pievienoju sēnes, pusi sarīvētā siera un zaļumus, sāli un piparus, visu samaisīju.
Padzisušām pankūkām vienā malā izliku pildījumu, malas uzlocīju, lai pildījums paliek iekšpusē, pēc tam sarullēju. Tad sagataves būtu jāliek ar sviestu ietaukotā veidnē un katra pankūka jāpārkaisa ar atlikušo sarīvēto sieru. Dažām pankūkām cepeškrāsni līdz 180 grādiem nekarsēju un 20 minūtes tās krāsnī necepu, bet gatavās pildītās pankūkas saliku ietaukotā pannā uz plīts, pārkaisīju ar sieru, uzliku pannai vāku un pakarsēju, līdz siers bija izkusis.
Reklāma