● 140 gramu kviešu miltu,
● jaunais kabacītis,
● ola,
● 150 mililitru alus,
● 40 mililitru saulespuķu eļļas,
● sāls,
● pipari,
● žāvēti ķiploki.
Šajā sezonā pirmo reizi nobaudīju gardā apvalkā ceptas kabaču “karbonādes”. Nomazgāju un apsusināju papīra dvielī nepilnu puskilogramu smagu jauno kabacīti. To nemizotu sagriezu centimetru biezās šķēlēs. No abām pusēm tās apkaisīju ar sāli, pipariem un sausajiem ķiplokiem pēc garšas. Mīklai bļodā samaisīju olu ar 100 gramiem miltu un sāli pēc garšas, pakāpeniski pievienojot arī alu un maisot, līdz veidojās viendabīga masa. Atlikušos paredzētos miltus iekaisīju šķīvī. Tajos apviļāju kabaču šķēles, tad tās iemērcu alus mīklā un pannā ar uzkarsētu eļļu cepu no abām pusēm zeltaini brūnas un gatavas. Tās pēc tam vēl varam izlikt uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekās taukvielas. Kabacīši ēdami silti. Alus garša, protams, nav jūtama, jo cepot alkohols jau sen ir iztvaikojis. Piedevām varam izvēlēties kādu iecienītu mērcīti.
Reklāma