Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Ābolu un biezpiena sacepums “Maigums”

● 2 — 3 āboli,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 ēdamkarotes sviesta,

● ēdamkarote brūnā cukura.

Mīklai:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 250 gramu biezpiena,

● 3 ēdamkarotes miltu,

● 2 olas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 3 ēdamkarotes cukura,

● pusglāze skābā krējuma,

● šķipsniņa sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai baudītu maigu ābolu un biezpiena gardumu, ābolus nomazgāju, nomizoju, atbrīvoju no serdēm un sagriezu daiviņās. Pannā, kas paredzēta arī ievietošanai cepeškrāsnī, sviestā apcepu ābolu daiviņas, pārkaisīju ar brūno cukuru un cepu apmēram piecas minūtes no vienas puses, pēc tam — no otras.

Mīklai sajaucu olas ar cukuru, pievienoju sāli, piemaisīju biezpienu, skābo krējumu un izsijātus miltus. Pēc tam mīklu izlīdzināju veidnē pāri āboliem, paturēju uz plīts vēl 2 — 3 minūtes, tad ievietoju līdz 180 — 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu līdz zeltainai garoziņai. Gatavo sacepumu apvērsu uz šķīvja — ar āboliem uz augšu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.