Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Kēkss ar apelsīniem un dzērvenēm

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

220 — 250 gramu miltu, 180 gramu cukura, 100 mililitru augu eļļas, ēdamkarote cepamā pulvera, 3 olas, 150 gramu dzērveņu, apelsīns.

Glazūrai:

2 ēdamkarotes apelsīna sulas, 60 gramu pūdercukura.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Apelsīnam noņēmu oranžo miziņu, pēc tam augli nomizoju. Mīkstumu atdalīju no plēvītēm, izspiežot glazūrai nepieciešamās divas ēdamkarotes sulas, un sasmalcināju. Purva dzērvenes noskaloju un apsusināju, atliekot nedaudz ogu gatavā kēksa rotāšanai.

Bļodā saputoju olas kopā ar cukuru, pievienoju augu eļļu (šeit to nevajag aizstāt ar sviestu!), sasmalcinātu apelsīna miziņu un augļa mīkstumu. Piesijāju miltus kopā ar cepamo pulveri un vienmērīgi samaisīju. Visbeidzot iejaucu dzērvenes.

Mīklu izlīdzināju ar eļļu ietaukotā un ar mannu nedaudz izkaisītā kēksu cepamajā veidnē ar tukšu vidu un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 45 minūtēm. Gatavo kēksu mazliet padzesēju veidnē, tad no tās izņēmu un pārliku uz restītēm. Glazūrai pūdercukuru samaisīju ar apelsīna sulu, ar to pārklāju atdzisušo kēksu un, kamēr tā vēl nebija sacietējusi, virsu izrotāju ar dzērvenēm.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.