Nepieciešams:
● 500 gramu svaigu kāpostu,
● 2 svaigi gurķi,
● sīpols,
● dilles,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● ēdamkarote citrona sulas,
● tējkarote sāls,
● tējkarote cukura,
● malti melnie pipari.
Kamēr vēl ir svaigi gurķi un sānus jau spīdina jaunās ražas kāpostgalviņas, laiks pagatavot šādus veselīgus salātus.
Gabalu kāposta noskaloju, apsusināju un sasmalcināju. Piekaisīju sāli un cukuru un ar rokām paspaidīju, lai sāk izdalīties sula. Gurķus nomazgāju, nomizoju un sagriezu salmiņos. Nomizotu sīpolu sagriezu pusripiņās. Dilles sasmalcināju.
Kāpostus, gurķus, sīpolus un dilles liku bļodā, piekaisīju piparus pēc garšas, pielēju eļļu un citrona sulu un visu samaisīju. Rotāju ar svaigu gurķu ripiņām un dillītēm.
Autors: Brigita Skaistkalne
Reklāma