● Svaigs gurķis,
● 2 seleriju kāti,
● avokado,
● neliels gabaliņš svaigas ingvera saknes,
● sula no ½ citrona,
● tējkarote olīveļļas,
● pētersīļu zaļumi,
● dilles,
● sāls pēc garšas,
● vārīta ola,
● fetas vai kazas siers.
Gaspačo ir aukstā zupa, kas gatavota no neapstrādātiem, sajauktiem dārzeņiem. Ja vien mājās ir blenderis, noteikti izmēģiniet šo recepti, jo zupa izdodas atsvaidzinoša, veselīga un, kā par brīnumu seleriju nīdējiem, arī ļoti garda.
Gurķi, kātu selerijas un avokado nomazgāju. Avokado nomizoju un izņēmu kauliņu. Dārzeņus sagriezu gabalos un liku blendera krūzē, turpat — arī sarīvētu ingvera sakni, pētersīļu zaļumus, olīveļļu un citrona sulu.
Garšai pievienoju arī ķiploka daiviņu un sāli. Visu ar rokas blendera palīdzību sasmalcināju.
Zupu līdz vēlamajai konsistencei atšķaidīju ar aukstu vārītu ūdeni, lēju bļodiņās un papildināju ar vārītu olu, fetas sieru un pārkaisīju ar sasmalcinātām dillēm.
Reklāma