Nepieciešams:
● buntīte sparģeļu,
● bekona strēmelītes,
● cietais Parmezāna tipa siers,
● ķiploki,
● pipari,
● sviests.
Daļu izvārīto sparģeļu nolēmu apcept uz pannas, ietītus bekona strēmelītēs. Te varam izmantot arī neapvārītus sparģeļus — tiem tikai no apakšas jānogriež cietie galiņi un varbūt jānovelk arī miziņa.
Uz lēzena šķīvja sajaucu rīvētu cieto sieru kopā ar ķiplokiem (derēs gan svaigi, gan kaltēti) un pipariem. Maisījumā apviļāju mazliet ar ūdeni saslapinātus sparģeļus, katru ietinu bekona strēmelītē un uz pannas izkausētā nelielā sviesta daudzumā cepu pāris minūtes no abām pusēm. Vēl siltus tos pārkaisīju ar atlikušo siera un ķiploku maisījumu.
Galdā var pasniegt kopā ar citiem dārzeņiem un, piemēram, Holandes mērci.
Reklāma