Mīklai:
220 gramu miltu, 100 gramu cukura, 1 ola, 100 gramu sviesta.
Pildījumam:
400 gramu biezpiena, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, 3 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukurs garšai, 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes, 1 liela ola, 1 kārba persiku pusīšu vieglā sīrupā vai konservētu aprikožu; šokolāde.
Lai izceptu šo kārdinošo pīrāgu, mīkstu sviestu saberzu kopā ar cukuru, pievienoju olu, miltus un ātri samīcīju mīklu, ko ietinu pārtikas plēvītē un uz stundu ievietoju ledusskapī. Pildījumam mīkstu krēmveida biezpienu, skābo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, cieti un olu sakūlu ar mikseri viendabīgā masā. Persiku pusītes izņēmu no sīrupa un notecināju.
24 centimetru diametra veidni izklāju ar cepamo papīru, ko vēl ietaukoju ar sviestu. Izlīdzināju tajā mīklu tā, lai veidojas arī apmalītes. Virs mīklas vienmērīgi izklāju biezpiena pildījumu. Turpat izkārtoju arī notecinātās persiku pusītes ar griezuma vietu uz leju, nedaudz iespiežot tās biezpiena masā.
Pīrāgu liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī gandrīz stundu. Tad krāsni izslēdzu, bet gatavo gardumu atstāju turpat līdz atdzišanai. Pēc tam izkausēju tumšo šokolādi un virspusē veidoju “rakstus”. Vēl gan uz pusstundu pīrāgu ievietoju ledusskapī, tad varēju griezt gabaliņos.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma