Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Radziņi ar biezpiena pildījumu

MĪKLAI:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

260 gramu miltu, 100 gramu sviesta, 70 gramu skābā krējuma, ola, ēdamkarote cukura, tējkarote cepamā pulvera, ¼ tējkarotes sāls.

PILDĪJUMAM:

150 — 180 gramu biezpiena, vaniļas cukurs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šo gardās mīklas recepti centīšos atcerēties, kad vēl kādreiz vēlēšos izcept pīrādziņus ar pildījumu. Tad te lieliski derēs ne tikai biezpiens, bet arī, piemēram, āboli ar kanēli, biezs ievārījums vai sasmalcinātas žāvētas melnās plūmes ar riekstiem.

Mīklai sviestu sagriezu kubiņos un kopā ar miltiem saberzu drumstalās. Olu saklapēju kopā ar cukuru un sāli, pēc tam šo masu pielēju pie miltu drumstalām. Pievienoju skābo krējumu un cepamo pulveri un samīcīju mīklu. Pildījumam biezpienu ar vaniļas cukuru un mazliet smalkā cukura ar dakšiņu samaisīju viendabīgā masā.

Mīklu savēlu divās bumbās un katru uz silikona paliktnīša izveltnēju 2 — 3 milimetru biezumā. Izveidoto apli sagriezu trīsstūros. Katram uz platākā gala liku pa tējkarotei pildījuma un satinu virzienā uz tievāko galu, lai pildījums paliek iekšpusē. Sagatavotos radziņus izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Pēc vēlēšanās atdzisušus pīrādziņus vēl varam pārkaisīt ar pūdercukuru, ja nu tos vēlamies saldākus.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.