Vietalvas pagasta bibliotēkā aizvadīta pēcpusdiena “Vasara burciņā”, kurā bija gan sarunas par ēdieniem, gan to degustācija. Sanākušie iedzīvotāji dalījās ar dažādu konservējumu receptēm, un to visu varēja arī nogaršot — marinējumus, zupas sagataves, mērces, ievārījumus un sīrupus. Vietalvas pagasta bibliotēkas vadītāja Ineta Brašus pastāstīja, ka nogaršots daudz, un katram bija sava “odziņa”. Cilvēki arī labprāt dalījās ar receptēm un padomiem gatavošanā.
Kā atzinuši paši dalībnieki — šādus pasākumus jārīko biežāk, jo iedzīvotāji tik daudz un dažādi gatavo. Sanākot kopā var dalīties ar idejām, bet galvenais ēdienus nogaršot, lai zinātu, kas labāk tīk un pēc tam gatavotu paši. Vislielākā piekrišana šajā pēcpusdienā bija sēņu lečo un meloņu džemam. Pasākums gan sākās ar kopīgi gatavotajiem labo domu “salātiem” — burciņā katrs ielika savu rakstīto vēlējumu vai izjūtas, ko beigās nolasīja.
Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par materiāla saturu atbild laikraksts “Staburags”.
Reklāma