Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Uzkoda “Tīģeracs”

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 — 2 saldie pipari, 2 vārītas olas, 150 gramu fetas siera, 2 ķiploka daiviņas, 2 tējkarotes majonēzes, zaļumi, melnās plūmes.Šādas uzkodas varam pagatavot pavisam ātri. Labāk šim nolūkam izraudzīties gludas formas dzeltenus vai zaļi dzeltenus saldos piparus, bet olas — ar izteikti košākiem dzeltenumiem. Žāvēto melno plūmju vietā varam izmantot melnās olīvas vai dateles.

Fetas sieru ar dakšiņu samaisīju kopā ar sīki sakapātiem zaļumiem un spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem, pievienojot pavisam nedaudz biezas majonēzes — jāraugās, lai pildījums nav šķidrs. Vārītās olas nolobīju. Saldajam piparam nogriezu augšpusi un iztīrīju sēklas. Siera masu iepildīju piparā, vispirms izlīdzinot to pa malām, tad vidū ievietoju abas olas (tās šoreiz nebija lielas) un ar atlikušo masu piepildīju tukšās vietas. Ievietoju pildīto piparu vēl uz pāris stundām ledusskapī. Pēc tam ar asu nazi piparu sagriezu apmēram centimetru biezās ripiņās, izliku tās uz šķīvja, kas izklāts ar salātu lapām, virs olas dzeltenumiem uzliekot pa gabaliņam žāvētās melnās plūmes, imitējot tīģera acu zīlītes.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.