Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Rulete ar mandarīniem

Mīklai: 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 4 olas,

● 120 gramu cukura,

● 75 grami miltu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 30 gramu kakao pulvera,

● tējkarote cepamā pulvera,

● vaniļas cukurs garšai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pildījumam: ● apmēram 800 gramu mandarīnu,

● 200 mililitru 35 % saldā krējuma,

● 300 gramu krēmsiera,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 50 gramu pūdercukura,

● vaniļas cukurs,

● saldā krējuma biezinātājs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Olas ar cukuru, pat neatdalot baltumus un dzeltenumus, un vaniļas cukuru ar mikseri putoju, līdz masa kļuva gaisīga un palielinājās apjomā. Pievienoju trīs ēdamkarotes izsijātu miltu ar divām ēdamkarotēm kakao pulvera, piekaisot arī strīķētu tējkaroti cepamā pulvera. Mīklu lēju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. To šoreiz pirms tam vēl mazliet ietaukoju ar augu eļļu un izkaisīju ar kakao pulveri, lai biskvītu vēlāk būtu vieglāk no papīra atbrīvot. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. No krāsns izņemtu gatavo biskvītu uz plāts pārsedzu ar tīru cepamā papīra loksni un dvieli, apmetu plāti otrādi un noņēmu izlietoto cepampapīru, bet biskvītu ar dvieļa un tīrā papīra palīdzību sarullēju un atdzesēju.

Mandarīnus nomizoju un sadalīju daiviņās. Saldo krējumu saputoju ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Putojot, pēc izvēles, vēl varam pievienot arī saldā krējuma biezinātāju — piekaisīju apmēram pusi mazās paciņas. Pieputoju klāt arī krēmsieru un ar pagatavoto viendabīgo balto masu, nedaudz no tās atstājot kūkas rotāšanai, pārsmērēju biskvītu. Visu bagātīgi pārliku ar mandarīnu daiviņām un uzmanīgi satinu ruletē. To ievietoju ledusskapī sastingšanai, pēc tam greznoju ar krēmu, mandarīnu daiviņām un svaigām avenēm. Gardi gan!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.