● 400 gramu kabaču,
● 300 gramu sēņu,
● 250 gramu tomātu,
● 150 gramu saldo piparu,
● 150 gramu sīpolu,
● 200 gramu bekona,
● 3 ķiploka daiviņas,
● timiāns,
● augu eļļa,
● sāls,
● pipari,
● zaļumi.
Rudentiņš — bagāts vīrs, tādēļ vēl vairāk varam izmantot dažādus dārzeņus, kā arī sēnes.
Kabaci, tomātus un sarkano saldo piparu nomazgāju un apsusināju, pēc tam tos sagriezu kubiņos, piparu vispirms iztīrot no sēkliņām. Arī sēnes, šoreiz gan izmantoju konservētās, smalki sagriezu. Pannā ar augu eļļu apcepu nomizotus un sagrieztus sīpolus. Tad pievienoju sīki sagrieztu bekonu (ja tā nav, garšai derēs arī kāds gabaliņš desas) un pacepu vēl. Pēc tam pieliku kabačus, saldos piparus, sēnes un tomātus, piekaisīju sāli un piparus, visu labi samaisīju un, šad tad apmaisot, sautēju zem vāka 20 — 25 minūtes. Pannā pievienoju arī notīrītus un spiedē sasmalcinātus ķiplokus un timiānu un turpināju visu sautēt vēl 5 — 7 minūtes. Gatavajam ēdienam piemaisīju sasmalcinātus pētersīļus un noņēmu no uguns.
Reklāma