
Nepieciešams:
• šalotes sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• olīveļļa,
• glāze kvinojas,
• paprika,
• ķirbja šķēle,
• puse kārbas konservētu
melno pupiņu,
• pusglāze saldētu vai
konservētu zaļo zirnīšu,
• 2 tomāti,
• šķipsna čili pārslu,
• sāls,
• pipari,
• 1,5 glāzes dārzeņu
buljona,
• sīpollociņi.
Veselīgai maltītei iesaku pagatavot dārzeņus kopā ar uzturvielām bagātu produktu — kvinoju. Tā jau labu laiku “iedzīvojusies” veikalu plauktos, taču vēl ne tik bieži to izmantojam savā ēdienkartē. Šoreiz biju iegādājusies divkrāsu kvinoju, to nu liku lietā. Sīpolus un ķiplokus notīrīju un sasmalcināju, tad sautējamajā katlā sakarsētā olīveļļā apcepu. Pēc tam pievienoju noskalotu un notecinātu kvinoju, no sēkliņām iztīrītu un gabaliņos sagrieztu sarkano saldo piparu, līdzīga lieluma gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu un tomātus, konservētus zirnīšus un nokāstas un noskalotas konservētas melnās pupiņas. Piekaisīju arī čili pārslas, piparus un sāli. Pārlēju visu ar buljonu, uzliku katlam vāku, uzvārīju un turpināju lēni vārīt, līdz kvinoja gatava un šķidrums tajā sasūcies. Tam vajadzēja 20 — 25 minūtes. Pagaršoju, vai vēl nevajag sāli un piparus, sautējumu ar dakšiņu uzirdināju un pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpollociņiem.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma