Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Kvinoja ar dārzeņiem “Veselīgā mozaīka”

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• šalotes sīpols,

• 2 ķiploka daiviņas,

• olīveļļa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• glāze kvinojas,

• paprika,

• ķirbja šķēle,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• puse kārbas konservētu
melno pupiņu,

• pusglāze saldētu vai
konservētu zaļo zirnīšu,

• 2 tomāti,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• šķipsna čili pārslu,

• sāls,

• pipari,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1,5 glāzes dārzeņu
buljona,

• sīpollociņi.

Veselīgai maltītei iesaku pagatavot dārzeņus kopā ar uzturvielām bagātu produktu — kvinoju. Tā jau labu laiku “iedzīvojusies” veikalu plauktos, taču vēl ne tik bieži to izmantojam savā ēdienkartē. Šoreiz biju iegādājusies divkrāsu kvinoju, to nu liku lietā. Sīpolus un ķiplokus notīrīju un sasmalcināju, tad sautējamajā katlā sakarsētā olīveļļā apcepu. Pēc tam pievienoju noskalotu un notecinātu kvinoju, no sēkliņām iztīrītu un gabaliņos sagrieztu sarkano saldo piparu, līdzīga lieluma gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu un tomātus, konservētus zirnīšus un nokāstas un noskalotas konservētas melnās pupiņas. Piekaisīju arī čili pārslas, piparus un sāli. Pārlēju visu ar buljonu, uzliku katlam vāku, uzvārīju un turpināju lēni vārīt, līdz kvinoja gatava un šķidrums tajā sasūcies. Tam vajadzēja 20 — 25 minūtes. Pagaršoju, vai vēl nevajag sāli un piparus, sautējumu ar dakšiņu uzirdināju un pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpollociņiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.