● 2 kartupeļi, 200 gramu
skābētu kāpostu,
● sarkanais sīpols,
● 1/3 granātābola,
● pētersīļu zaļumi,
● malti melnie pipari,
● asie sarkanie pipari,
● sāls,
● kurkuma,
● skābais krējums.
Ja vien kuņģa veselība ļauj, ziemas sezonā un vīrusu laikā ļoti ieteicams uzturā lietot ar C vitamīnu bagātos skābētos kāpostus. Tie labi garšo arī kopā ar skābo krējumu, sāli un nedaudz cukura. Bet varbūt vēlaties izmēģināt šo ideju? Iegaršosies tā, ka gribēsiet tos pagatavot atkal.
Jāizvāra kartupeļi ar visu mizu, jāatdzesē un jānomizo. Taču te lieliski varam izmantot arī no iepriekšējās maltītes atlikušos izvārītos kartupeļus, un tad pie rezultāta tiksim pavisam ātri. Tos sagriezu palielos kubiņos. Nomizoju sarkano sīpolu un sagriezu plānos pusgredzenos. Maigāku salātu cienītāji sīpolu pirms pievienošanas salātiem var pārliet ar vārītu ūdeni, lai nomāktu sīpola sīvumu. Sasmalcināju pētersīļu zaļumus. Sagatavotās sastāvdaļas, arī nedaudz sīkāk sagrieztus skābētos kāpostus, liku bļodā, pievienoju garšvielas. Piekaisīju nedaudz kurkumas. Visu sajaucu ar skābo krējumu un pārbēru ar granātābolu sēkliņām.
Reklāma