Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Sildoša zupa ar dārzeņiem

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,

● 2 kartupeļi,

● sīpols,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● burkāns,

● 2 seleriju kāti,

● sarkanais saldais pipars,
● 200 gramu lēcu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 ēdamkarotes augu eļļas,

● lauru lapa,

● šķipsniņa kurkumas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● malti pipari,

● sāls,

● pētersīļi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Papildinot šīs receptes sastāvu vēl ar pāris izejvielām, izvārīju gardu zupu. Tā kā izmantoju konservētās lēcas, tām nolēju šķidrumu. Nomizotu burkānu un selerijas kātus sagriezu plānās šķēlītēs, saldo piparu un sīpolu — salmiņos, bet kartupeļus, te izlietoju arī vēl atlikušo saldo kartupeli, nomizoju un sagriezu mazos kubiņos. Cāļa krūtiņas mazās filejas sagriezu palielos gabaliņos.

Pannā ielēju ēdamkaroti eļļas un apcepu tajā cāļa gaļu līdz brūnganai garoziņai. Tad to no pannas noņēmu, pielēju vēl eļļu un bēru tajā burkānus un saldos piparus. Kad tie bija apcepušies, pievienoju sīpolus un selerijas. Cepu visu vēl apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku apcepto gaļu, pievienoju kurkumu, sāli un piparus un pacepu vēl pāris minūtes.

Katlā uzvārīju apmēram divus litrus ūdens, liku tajā abu veidu kartupeļus, ceptos dārzeņus ar cāļa gaļu, kā arī lauru lapu. Vārīju visu minūtes 15. Tad pieliku konservētās lēcas, arī kausētā siera kārbiņas saturu un sasmalcinātas pētersīļu lapiņas un zupu pavārīju vēl pāris minūtes.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.