● 400 gramu kartupeļu,
● apmēram 500 gramu ķirbja,
● liela purava baltā daļa,
● timiāns, rozmarīns,
● 3 — 4 ēdamkarotes olīveļļas,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● pustējkarotes maltas saldās paprikas,
● neliels sīpols,
● 250 — 400 gramu maltas cūkgaļas,
● 150 — 200 mililitru saldā krējuma,
● pētersīļi.
Gardu maltīti varam pagatavot no vienkāršiem un visiem pieejamiem produktiem. Šis ēdiens garšos pat ķirbju nīdējiem, jo oranžās ogas garša te nebūs jūtama.
Ķirbi noskaloju, apsusināju, izņēmu sēklas, nomizoju un sagriezu gabaliņos. Puravu noskaloju un sagriezu gredzenos. Kartupeļi jānomizo un jāsagriež gabalos, taču šoreiz, lai paātrinātu gatavošanas procesu, izmantoju iegādātos jau gatavos kartupeļus 400 gramu iepakojumā, tad atlika tos tikai sagriezt mazākos gabalos. Sagatavotos dārzeņus liku lielā bļodā, pievienoju divas ēdamkarotes olīveļļas, timiānu, rozmarīnu, sāli, papriku, piparus un samaisīju. Visu pārliku veidnē, kas paredzēta gatavošanai cepeškrāsnī.
Sīpolu nomizoju un sasmalcināju, pēc tam pievienoju maltajai cūkgaļai, piekaisīju sāli un piparus un labi sastrādāju. No masas izveidoju 10 — 12 bumbiņas. Pannā uzkarsēju atlikušo eļļu un tajā no visām pusēm tās apcepu, pēc tam pārliku veidnē pie dārzeņiem.
Saldo krējumu uz lēnas uguns uzvārīju un pārlēju dārzeņiem ar gaļu veidnē. To ievietoju līdz 180 — 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Ēdiens ir gatavs, kad gatavi ir kartupeļi. Tad to pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Reklāma