● 500 gramu maltas tītara gaļas,
● 500 gramu kartupeļu,
● 350 gramu tomātu,
● 200 gramu saldo piparu,
● 150 gramu makaronu,
● 150 gramu sīpolu,
● 1 ēdamkarote maltas paprikas,
● 1 ēdamkarote kaltētu garšvielu maisījuma,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa.
Lai tiktu pie gardas un sildošas zupas, sīpolus nomizoju un sasmalcināju. Sarkano saldo piparu iztīrīju no sēkliņām un sagriezu strēmelītēs. Kartupeļus nomizoju un sagriezu kubiņos. No tītara maltās gaļas, kas nu jau ir pieejama arī mūsu veikalos, izveidoju nelielas bumbiņas. Katlā nelielā augu eļļas daudzumā apcepu sīpolus, piekaisīju malto papriku un garšvielu maisījumu un sajaucu. Piemaisīju saldos piparus un apjaucot vēl mazliet pacepu. Pēc tam pievienoju tomātus (izmantoju nelielu kārbiņu konservētu, smalcinātu mizotu tomātu ar baziliku), pielēju ūdeni un piekaisīju sāli un piparus. Vārošā zupā liku arī kartupeļus, pavārīju minūtes piecas, pēc tam piemaisīju pāris saujas mazo makaronu zvaigznīšu un uzmanīgi pieliku gaļas bumbiņas. Visu kopā vārīju vēl apmēram desmit minūtes. Gatavo zupu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļiem
Reklāma