Nepieciešams:
● 400 gramu pākšu pupiņu,
● 300 gramu konservētu sarkano pupiņu,
● glāze konservētu lēcu,
● 3 tomāti,
● sarkanais sīpols,
● augu eļļa,
● sāls,
● pipari.
Tā kā pākšu pupiņas pasālītā ūdenī jau biju izvārījusi, izraudzījos šo recepti. Tā gan paredzēta ēdiena gatavošanai multivārāmajā katlā, taču atkal lieliski iztiku ar dziļo pannu uz plīts. Ja vairs nav pieejamas pupiņu pākstis, varam izmantot saldētās.
Pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu apcepu nomizotu un salmiņos sagrieztu sīpolu. Tomātus nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un sarīvēju uz rupjās rīves, atbrīvojoties no miziņām.
Kad sīpoli bija apcepušies, tiem pievienoju tomātus un izvārītās pākšu pupiņas, piekaisot arī sāli un piparus. Piemetu vēl arī šķipsniņu kaltēto Provansas garšvielu maisījuma. Apjaucot visu sautēju minūtes desmit. Visbeidzot piemaisīju notecinātas konservētās sarkanās pupiņas un lēcas. Visu vēl minūtes desmit pasautēju un varēju izmantot kā piedevu gaļas ēdienam.
Reklāma