Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Seniori Daudzevā sporto sēņojot

SĀKUMS JAUNAI TRADĪCIJAI. Šīs pāris stundas tik tiešām bija īsta sportošana, jo kas gan var izskaitīt nostaigātos soļus un neskaitāmos pietupienus! Tomēr gandarījums visiem. Jauks un neaizmirstams pasākums, ko nolēmām īstenot arī nākamajā gadā. Tā būs jauna tradīcija mūsu senioriem un draugiem. Foto no biedrības albuma

Agrā septembra rītā pulcējāmies pie pagasta pārvaldes ēkas, lai dotos kopīgā veselību stiprinošā, relaksējošā un emocionālā nodarbē kā sēņošana, lai veidotu Daudzeses pagasta senioru kopības sajūtu, popularizētu tradīciju — sēņošanu, sagādājot prieku aktīviem senioriem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielu un patīkamu pārsteigumu mums sagādāja sporta organizatore Anita un teātra dalībniece Svetlana, kas ieradās stilizētos mušmires tērpos. Svetlana mūs iepazīstināja ar ticējumiem par sēņošanu, kā arī ar noteikumiem, kas jāievēro mežā. Parādīja baravikas, kas aug Jūrmalas mežos un tagad arī pie mums. Tad visi devāmies uz mežu Zalves virzienā. Mežs izvēlēts tāpēc, ka dzirdēts no sēņotājiem, ka tur sēņu nav. Tātad, ja sēņu nav, bet ir labs sēņotājs, tad tās tur noteikti atradīs! Sēņošanas kontrollaiks — divas stundas, lasīt tikai tīras sēnes un bez tārpiem! Pēc norunātā laika atgriezāmies sākuma punktā, un tad notika sēņu apskate un svēršana.

Valija dalījās pieredzē, ka sēne, ko visi sauc par “čigānieti”, ir garšīga, izcepta svaiga, to var arī vārīt un iesālīt. Tika atrastas gaišbrūnās krimildes un, protams, meža lepnums — baravikas, apšu kundziņi, gailenes, bērzlapes, sviesta beciņas un krāšņās rudmieses, kuras bieži jauc ar vilnīšiem.

Visvairāk sēņu salasīja Rita, par jautrāko sēņotāju tika atzīta Ligita, par pieredzes bagātāko sēņotāju — Leontīne (kura arī viktorīnā zināja visvairāk pareizo atbilžu par sportu, sadzīvi un ticējumiem), lielākās un skaistākās sēnes tituli tika dvīņu māsām Ļubovai un Nadeždai.

Autori: Anita Censone, sporta organizatore,Valija Lucāne, invalīdu biedrības “Sudrabegles” vadītāja

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.