Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

“Šokolādīgais” biezpiena pīrāgs

Mīklai:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

100 gramu cukura,

120 sviesta,

50 gramu kakao pulvera,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

140 gramu miltu.

Pildījumam:

600 gramu biezpiena,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

90 gramu cukura,

3 ēdamkarotes (ar kaudzi) kukurūzas cietes,

3 olas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

120 gramu skābā krējuma.

Un te — garšīgs pīrāgs ar biezpiena pildījumu, ko varam izcept paši un baudīt pie kūpošas tējas vai kafijas tases.Samaisīju kopā kakao, miltus un cukuru. Pierīvēju pirms tam ledusskapja saldētavā dažas minūtes paturētu sviestu un visu kopā saberzu drupatās, kas atgādināja slapjas smiltis. Veidnes apakšā iebēru pusi sagatavoto brūno drupatu un labi piespaidīju.Tad pagatavoju biezpiena pildījumu. Šim nolūkam viendabīgā masā sakūlu kopā biezpienu, cukuru, olas, skābo krējumu un kukurūzas cieti. Pildījumu vienmērīgi izlīdzināju virs šokolādes pamatnes un pārklāju ar atlikušo pusi brūno drupatu. Cepu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes, pēc tam pilnībā atdzesēju. Tikai tad to sagriezu gabaliņos.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.