● 600 gramu cāļa krūtiņas filejas,
● 200 mililitru augu eļļas,
● 150 gramu rīvmaizes,
● 70 mililitru sojas mērces,
● 50 gramu miltu,
● 2 olas,
● tējkarote ķiploku granulu,
● ½ tējkarotes kurkumas,
● malti melnie pipari.
Šādi pagatavota cāļa fileja jeb tā sauktie nageti garšos gan lielajiem, gan arī jaunākās paaudzes ēdājiem. Filejas noskaloju, apsusināju un sagriezu apmēram centimetra biezuma gabaliņos. Tos pārlēju ar sojas mērci, samaisīju un atstāju marinēties apmēram pusstundu. Šķīvī iesijāju miltus. Olas bļodiņā ar dakšiņu sakūlu. Citā traukā rīvmaizei pievienoju sausos ķiplokus, kurkumu, maltus piparus un samaisīju. Sāli neliku, jo sāļuma pietiek no sojas mērces.
Filejas gabaliņus vispirms apmērcēju sakultajās olās, tad no visām pusēm apviļāju miltos, pēc tam atkal apmērcēju sakultajās olās un apviļāju rīvmaizē ar garšvielām. Pannā uzkarsēju augu eļļu, izkārtoju tajā sagatavotos gaļas gabaliņus un cepu līdz zeltainai garoziņai.
Gatavās filejas vēl pārliku uz papīra salvetes, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām. Pēc tam nagetus varam celt galdā ar kādu iecienītu mērcīti un svaigiem salātiem.
Reklāma