● 5 – 6 bagetes šķēlītes,
● 1 tējkarote olīveļļas,
● 100 gramu tunzivs konservu eļļā,
● 2 vārītas olas,
● 30 gramu siera,
● 2 ēdamkarotes majonēzes,
● sāls,
● sīpolu lociņi,
● salātu lapas.
Garšīgas uzkodas varam pagatavot, izmantojot bageti vai kādu citu iecienītu maizīti. To sagriezu šķēlītēs, apslacīju ar eļļu un pannā uz plīts apcepu no abām pusēm. Tās varam arī izkārtot uz cepešplāts un, apslacītas ar eļļu, cept līdz 180 — 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 2 — 3 minūtes. Izvārīju olas.
Tunča konservus izliku bļodiņā, pievienoju nolobītas un uz rupjās rīves sarīvētas vārītās olas un sieru, sagrieztus sīpolu lociņus, sāli pēc garšas un majonēzi. Apceptās maizītes pārklāju ar pagatavotajiem salātiem un izkārtoju uz šķīvja, kas pārsegts ar salātu lapām.
Reklāma