Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Novēro Bebru pagasta centru

Bebru pamatskola saņēmusi ziedojumu — videonovērošanas iekārtas vairāk nekā 3000 eiro vērtībā. Tās dāvinājusi bebrēnieša Ulda Krievāra zemnieku saimniecība “Pilslejas”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jautājumu par to, ka Bebru centrā pie pamatskolas notiek nekārtības, kas iedzīvotājiem rada nedrošību un neērtības, Uldis Krievārs aktualizēja iedzīvotāju tikšanās reizē ar pašvaldības pārstāvjiem pavasarī. Tam piekrita arī citi. Lai palīdzētu risināt šo problēmu, uzņēmējs nolēma dāvināt videonovērošanas kameras pamatskolai. Tās jau izvietotas dažādās vietās, novērojot laukumu pie mācību iestādes, autobusu pieturu un krustojumu.

Uldis Krievārs atzīst, ka nekārtības pagasta centrā ir mazinājušās, katrā ziņā pagaidām nav novērota regulāra “saulīšu griešana” ar automašīnām, skaļa mūzika vai citas izdarības, kā bija iepriekš. Iespējams, pulcēšanās notiek kaut kur citur, bet vismaz šobrīd sūdzības no iedzīvotājiem nedzird.

— Domāju, tas ir solis pareizajā virzienā, jo, ierobežojot iespēju veikt pārkāpumu, mazāka iespēja tam attīstīties. Bebros veidojas aktīva uzņēmējdarbība, pagasts attīstās, bet negatīva vide var to būtiski ietekmēt. Cilvēki vienkārši aizies projām. Nevar visu laiku pievērt acis un teikt, ka neko nevar izdarīt. Ir virkne iespēju, kā ietekmēt pārkāpējus un novērst nekārtības, — saka “Pilsleju” saimnieks.

Videonovērošanas ierakstus redz pašvaldībā, kā arī Bebru pamatskolā. Tās direktore Lidija Degtjareva arī piekrīt tam, ka centrā situācija kļuvusi mierīgāka un iekārtas noteikti palīdzēs uzraudzīt kārtību gan vasarā, gan mācību laikā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.