Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Pašmāju futbola komandu derbijs. “Aizkraukle/FK Veina” atzīst “FK Pļaviņas DM” pārākumu

Gintas Grincēvičas foto

Aizkraukles pilsētas stadionā aizvadīta Latvijas Futbola federācijas trešās līgas Ziemeļu zonas austrumu grupas spēle, kurā tikās Aizkraukles novadu pārstāvošās komandas. Turnīrā pieredzējusī vienība “FK Pļaviņas DM” ar 3:2 pārspēja sacensību debitantus — komandas “Aizkraukle/FK Veina” spēlētājus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Komandas “Aizkraukle/FK Veina” treneris Antons Ciematnieks stāsta, ka komanda sacensībām šajā turnīrā izveidota, lai stiprinātu futbola tradīcijas. Pilnveidojoties sporta infrastruktūrai, jānodrošina spēlētāju pēctecība un interese spēlēt visos vecumos. A. Ciematnieks stāsta, ka doma par dalību trešajā līgā bijusi arī agrāk, bet līdz šim kaut kā to realizēt nebija izdevies. “Pirmajā sezonā nokomplektēt komandu nemaz nebija tik viegli. Daļai spēlētāju ir neticība, viņi nogaida. Šobrīd komandā spēlē mani bijušie audzēkņi, kas mani zina un uzticas, kā arī U16 meistarības grupas futbolisti. Mačs pret Pļaviņu futbolistiem bija Aizkraukles novada derbijs! Iesācēju komanda tikās ar ļoti pieredzējušiem spēlētājiem. Mēs gribējām pierādīt sevi, tādēļ laukumā bija jūtama spēcīga nepiekāpība. Zinot Pļaviņu komandas vēsturi, daudzi, arī skatītāji, bija gaidījuši ko citu, bet rezultātā iepriecināja spraigs un aizraujošs futbola mačs. Bija ļoti interesanta spēle! Pretinieki šobrīd ir augstākā līmenī, nekā mēs esam iesākuši. Mūsu komandā ir daži līdzvērtīgi spēlētāji, jauniešiem vēl ir jāgūst pieredze un spēks, tad gaidāmas nopietnākas duelēšanās,” pēc spēles komentēja A. Ciematnieks. Vienības “Aizkraukle/FK Veina” labā vārtus guva Matīss Briedis un Kaspars Maslobojevs.

Vienība “FK Pļaviņas DM” trešajā līgā spēlē jau ilgus gadus, kopš 2002. gada sezonas. Šajā laikā futbolisti sacentušies arī otrajā un pirmajā līgā. Šogad, tāpat kā pērn, komanda ir apņēmusies tikt līdz trešās līgas finālam un cīnīties par pāreju uz augstāku līgu. Pērn Pļaviņu futbolisti ierindojās 8. vietā 37 komandu konkurencē. Spēlētāji sacentās arī finālā, taču uz otro līgu netika. Komandas “FK Pļaviņas DM” galvenais treneris Imants Siliņš stāsta, ka uz spēli pret vienību “Aizkraukle/FK Veina” nebija maksimālā sastāvā: “Ne visai esmu apmierināts ar Pļaviņu spēlētāju sniegumu, spēlējot pret aizkraukliešiem. Jāņem gan vērā, ka mums nebija neviena vidējā balsta spēlētāja, piedevām tika pieļautas daudzas tehniskās kļūdas. Gan mums, gan pretiniekam bija vēl iespējas gūt vārtus, bet “nošāva” garām.”

Pļaviņiešiem vārtus guva Oskars Zeps, Raivo Kaņepējs un Miks Vilkaplāters.

Grupas tabulā septiņu komandu konkurencē pļaviņieši ieņem 1. vietu, aizkrauklieši šobrīd ir 5. pozīcijā. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.