● 500 gramu ziedkāpostu,
● ola,
● 4 ēdamkarotes skābā krējuma,
● sāls,
● 1/2 tējkarotes kurkumas,
● 50 gramu siera,
● 3 ēdamkarotes miltu,
● pētersīļu zaļumi,
● augu eļļa.
Šoreiz izmēģināju šādu veselīgā ziedkāposta pagatavošanas recepti, un plācenīši izdevās gardi. Ziedkāpostu sadalīju rozetītēs un pasālītā ūdenī izvārīju mīkstu, pēc tam ūdeni nolēju un kāpostus atdzesēju. Tad tos sarīvēju uz rupjās rīves.
Bļodiņā saklapēju olu, pievienojot arī skābo krējumu, sāli un kurkumu. Piekaisīju arī mazliet sarkano saldo piparu. Visu labi samaisīju un pieliku sarīvētos ziedkāpostus.
Cieto sieru sarīvēju uz smalkās rīves un arī pievienoju plācenīšu masai. Visbeidzot piekaisīju miltus, pieliku sasmalcinātus diļļu zaļumus un visu atkal labi samaisīju.
Pannā ar uzkarsētu saulespuķu eļļu ar karoti liku mīklu tā, lai veidojas plācenīši. Tos apcepu no abām pusēm līdz zeltainumam.
Siltus plācenīšus varam pasniegt kopā ar skābo krējumu gan brokastīs, gan vakariņās. Tie var būt arī kā piedeva gaļas vai zivju ēdieniem.
Reklāma