● kārbiņa mencu aknu,
● 2 — 3 olas,
● 2 kartupeļi,
● 2 svaigi gurķi,
● 3 ķiploka daiviņas,
● sīpolu lociņi,
● sāls.
Neliela konservu kārbiņa, taču, izmantojot arī citas sastāvdaļas, no tās varam pagatavot diezgan daudz salātu. Izvārīju olas un kartupeļus. Olas nolobīju un sarīvēju, arī vārītos kartupeļus. Svaigos gurķus smalki sagriezu, tāpat — arī sīpolu lociņus, ķiplokus sasmalcināju spiedē. Mencu akniņas no konserviem izliku bļodiņā un ar dakšiņu sadrupināju. Visas sagatavotās sastāvdaļas samaisīju un sajaucu ar konservu eļļu. Šoreiz salātus uz šķīvja veidoju, izmantojot noņemamu gredzenu. Tos varam pārkaisīt ar sadrupinātiem olas dzeltenumiem un pārkaisīt ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.
Reklāma